Правила поводження


Поради щодо догляду та зберігання:

Зберігайте ножі окремо від інших металевих предметів.

Відповідним рішенням може бути магнітна планка, чохол-скрутка, спеціальна вертикальна або похила настільна підставка, в якій залізко розміщується ріжучою кромкою догори.

Для збереження зовнішнього вигляду, краще мити залізко вручну без застосування чистячих порошків і губок-скребків, які пошкоджуватимуть м'яку сталь обкладок, що захищає ріжучий шар.

Розумно зберегти фірмову коробку і чохол, для можливого перевезення, наприклад на заточку.

Рекомендується використовувати тільки дерев'яні або полімерні кухонні дошки.


Не варто:

Користуватися скляними, сталевими або кам'яними робочими поверхнями.

Різати на керамічних тарілках.

Працювати по продуктам, замороженим до твердого стану.

Різати (рубати) великі кістки, наприклад рогатої худоби.

Давати великі бічні навантаження, наприклад підчіплювати кришки, розклинювати із зусиллям, так само як і користуватись ножем в якості сходинки.

Проводити заточку на електричних верстатах, з високими обертами і грубим, сухим абразивним диском.


Дотримуючись цих нескладних настанов, власник буде насолоджуватися японським ножем багато років.


Seki Kanetsugu ZUIUN Santoku 9303