Шеф ніж

Шеф ніж


Шеф Ніж — головний помічник, коли ми беремося за приготування їжі. 

Культура правильного поводження з добротними кухонними ножами, в процесі росту любителя готувати, займає найважливіше місце. 

Не надто важливо, де саме Ви формуєте правильні звички, вдома чи в профільному навчальному закладі. 


Повага до кулінарного мистецтва, тут необов'язкова, але неодмінно позначиться на підсумку. 

Навіть при нестачі вміння, щире бажання зробити на відмінно, взявшись що-небудь приготувати, вже добрий початок. 

Результат буде віддзеркаленням самовіддачі. 

Так само все відбувається й в інших сферах, за що б людина не бралася. 

Тут єднаються найважливіші складові майстерності. 

Вище мистецтво — робити вміло, старанно і з любов'ю, а все інше буде хобі, або ремеслом, або зрештою, халтурою. 

Майстри з Японії в удосконаленні, як завжди, зайшли далі інших, і саме в національній японській кухні, з'явилася найбільша кількість спеціалізованих залізок. 

Всі з них, виключно хороші та незамінні, у своїй вузькій області. 

Єдиного універсального рішення, що однаково добре підходить для всіх ситуацій, поки не створено. 

Розумно обирати найкращий варіант з наявних, виходячи з майбутніх цілей та не економлячи. 

Так формується професійний арсенал. 

Професіоналу необхідно поступово розширювати особистий інструментарій під вузькоспрямовані завдання, але основа не змінюється. 


Гьюто (Gyuto) — Японський ніж номер один, у будь-якому якісному наборі, а для дому чи роботи, не надто важливо. 

У буквальному перекладі — Яловичий меч, що вказує на західне походження, бо традиційна кухня, це здебільшого риба та морепродукти. 

Давно й детально стандартизований тип, з ретельно підібраними параметрами. 

Є допоміжні ножики, але основне залізко завжди відрізняється великими, а не малими габаритами. 

Маленький ножик, яким робиться по можливості все, доречний тільки в поході. 

Всі інші випадки, коли йому відводиться провідна роль, банальне непорозуміння, таке ж як скляні кухонні "дошки", призначені насправді для сервірування деяких страв, і в якості підставок. 

Універсальність і баланс можливостей, завжди на стороні великого ножа, навколо якого складають набір другорядних. 

Кожна школа, будь то східна або західна, сходяться в схожій конструкції Шеф-ножа. 

Японські компанії, взяли за базовий дизайн Gyuto — класичний європейський профіль. 

Помітна різниця — відсутність гарди, захисного виступу, який починається з п'яти, і зливається з больстером. 

Таким чином у "японця", два функціональних кінчики. Причому обидва з них, зі своїм призначенням. 

Гостра ділянка у п'яти, часто застосовується для видалення дефектів на коренеплодах, і розрізання панцирів на дарах моря. 

Також, вищезгадана європейська гарда, ускладнює подальшу реставрацію, фактично блокуючи доступ до підводів в цьому місці. 

У Країні Висхідного Сонця, люди схильні до вдосконалення всього навколо, через що просто взяли, і видалили цей рудимент. 


Друга вагома відмінність, що істотно покращує різ — тонке зведення різальної крайки. 

Навіть втративши початкову бритвену гостроту, але завдячуючи грамотній геометрії спусків і тонкому тупію, таке лезо нормально ріже, і у нього більші інтервали між правками. 


Третій параметр, що розбурхує розум новачків, це загартування. 

Дехто вважає, що якщо твердість за шкалою Роквелла є високою (перевищує 60 HRC), то життя залізка може тривати вічно, й можна спробувати розрізати все, що має номінально меншу твердість, без шкоди лезу. 

На жаль, це не так, і будь-якому різальному інструменту, буде потрібне повторне загострювання. 

Термообробка, дійсно впливає на збереження гостроти, але аж ніяк не зробить сталь незруйновною. 

Це рівновага, між в'язкістю та крихкістю, й чим вищі цифри HRC, тим прискіпливіше треба ставитись користувачеві до дотримання рекомендацій. 

Збільшується проміжок між потребою в правці, і якщо аналогічний європеєць вимагатиме мусата пару разів на день, то "японець" — раз на кілька тижнів або навіть місяців. 

Загартована сталь на практиці — це відчутно більший термін служби крайки, але, й перелік обмежень, що вимагають уважного й дбайливого підходу. 

Золотим перетином, заведено вважати діапазон від 57 до 60 одиниць по Роквеллу. 


Саме такі характеристики, у більшості моделей, представлених в нашому інтернет-магазині:


  • Класика — з різною кількістю шарів 
  • Зі сталевим больстером, для поліпшення балансу й гігієнічності 
  • Для профі — з металевим руків'ям, розрахованим на стерилізацію 
  • З руків'ями зі стабілізованої деревини та високотехнологічного полімеру 
  • З порошкової швидкорізальної сталі 
  • Традиційні Wa-Gyuto з високовуглецевої Shirogami 
  • Забезпечені виїмками, для зменшення прилипання продуктів 
  • З нержавіючими дамаськими візерунками 


Обирайте усвідомлено, з урахуванням не тільки ціни, а й комфортного вирішення поставлених завдань. 

При виникненні питань, телефонуйте для отримання додаткової інформації. 


Посібник з використання, знадобиться кожному сучасному предмету. 

До комп'ютерів, смартфонів, побутової техніки, додаються товсті списки з інструкціями. 

Так само й ножові вироби потребують дотримання норм по застосуванню і догляду

Це потрібно для того, щоб у власника залишилися тільки позитивні емоції. 


Колектив нашого магазину, визначив свою місію:

Пряма співпраця з кращими виробниками з Японії 

Дружній сервіс із заточування пропонованої продукції в Україні 

Допомога у формуванні здорової, ножової культури 


Постійна участь у виставках, спілкування з фахівцями кухарської справи, й простими поціновувачами — наша першочергова мета. 

Ми готові надавати консультації по підбору комплектів, точильних каменів, аксесуарів, ножиць, та інших супутніх товарів

Сервісна підтримка наших покупців, доступна по всій країні. Майстерня в Києві, але надіслати на ремонт, можна з будь-якого міста. 


Задоволення від володіння хорошою річчю, триває значно довше, за радість від економії, а при покупці дешевої альтернативи, нерідко доводиться платити двічі. 



Показати
Сортувати:
Fuji Cutlery Narihira FC-42 — Шеф ніж з нержавіючої Mo-V сталі з залізком 180 мм Немає в наявності

Fuji Cutlery Narihira FC-42 — Шеф ніж з нержавіючої Mo-V сталі з залізком 180 мм

Шеф-ніж найменшої довжини. Проміжний універсал. * * * * * * * * Малий Western Gyuto 180 мм..

1690.00 UAH
Без ПДВ: 1690.00 UAH
Fuji Cutlery Narihira FC-43 — Шеф ніж з нержавіючої Mo-V сталі з залізком 210 мм Немає в наявності

Fuji Cutlery Narihira FC-43 — Шеф ніж з нержавіючої Mo-V сталі з залізком 210 мм

Шеф ніж, з класичною довжиною різальної крайки. * * * * * * * * Чудово поєднується з Petty..

1990.00 UAH
Без ПДВ: 1990.00 UAH

Fuji Cutlery Narihira FC-62 - Шеф ніж з нержавіючої Mo-V сталі з залізком 180 мм

Недорогий та практичний шеф ніж.* * * * * * * *Бюджетність у наразі не означає економію на матеріала..

1190.00 UAH
Без ПДВ: 1190.00 UAH
Glestain K Series 721TK - Ніж шеф кухаря з залізком 210 мм. Сталь 440. Японія Немає в наявності

Glestain K Series 721TK - Ніж шеф кухаря з залізком 210 мм. Сталь 440. Японія

Професійний Шеф ніж високого класу. * * * * * * * * Багаторічний досвід виготовлення та вд..

7950.00 UAH
Без ПДВ: 7950.00 UAH

Glestain So Series 821T - Ніж шеф кухаря з залізком 210 мм. Сталь 440. Японія

Висококласний Шеф ніж 210 мм для домашнього використання. * * * * * * * * Багаторічний дос..

5180.00 UAH
Без ПДВ: 5180.00 UAH

Japanese HOCHO 4005 - Шеф ніж зі сталі 1K-6 MoV з залізком 210 мм. Kanetsugu, Японія

Недорогий японський Chef's knife в традиційному стилі. * * * * * * * * Доступність в в цьо..

2390.00 UAH
Без ПДВ: 2390.00 UAH

Japanese HOCHO 4006 - Шеф ніж зі сталі 1K-6 MoV з залізком 240 мм. Kanetsugu, Японія

Чималий японський Chef's knife в традиційному стилі. * * * * * * * * Доступність в цьому в..

2590.00 UAH
Без ПДВ: 2590.00 UAH
Miyabi Isshin 2004 - Шеф ніж зі сталі AUS8 з залізком 180 мм. Kanetsugu, Японія Скоро в наявності

Miyabi Isshin 2004 - Шеф ніж зі сталі AUS8 з залізком 180 мм. Kanetsugu, Японія

Недорогий Gyuto з AUS8 Зроблений в Японії Шеф з привабливою ціною, широкими можливостями й пере..

1790.00 UAH
Без ПДВ: 1790.00 UAH

Miyabi Isshin 2005 - Ніж шефа зі сталі AUS8 з залізком 210 мм. Kanetsugu, Японія

Недорогий Шеф-ніж з AUS 8 в основі. Зроблений в Японії Gyuto з перевіреної сталі, з еталонною д..

1990.00 UAH
Без ПДВ: 1990.00 UAH

PRO-J 6005 - Шеф ніж зі сталі VG10 з залізком 200 мм. Kanetsugu, Японія

Кухарський ніж, часто асоціюється з великим залізком, із надлишковими можливостями, який складно без..

5990.00 UAH
Без ПДВ: 5990.00 UAH

PRO-J 6006 - Ніж шефа зі сталі VG10 з залізком 230 мм. Kanetsugu, Японія

Інструмент для людини, з ясним розумінням вимог до особистого ножа Досвідчений кухар, завжди об..

6650.00 UAH
Без ПДВ: 6650.00 UAH

PRO-M 7004 - Шеф ніж з MoV сталі з залізком 180 мм. Kanetsugu, Японія

Малий Шеф ніж — основний конкурент Сантоку Вибір форми в цьому випадку, швидше справа смаку, то..

3250.00 UAH
Без ПДВ: 3250.00 UAH

PRO-M 7005 - Ніж шефа з MoV сталі з залізком 210 мм. Kanetsugu, Японія

Зразковий Шеф ніж, з середнього цінового діапазону Він настільки гарний, що набагато дорожчі но..

3350.00 UAH
Без ПДВ: 3350.00 UAH

PRO-M 7006 - Професійний Шеф з MoV сталі з залізком 240 мм. Kanetsugu, Японія

Ніж для вимогливого фахівця, який добре розуміє "Що Почому" і прагне отримати максимальний профіт, з..

4290.00 UAH
Без ПДВ: 4290.00 UAH

PRO-S 5004 - Шеф ніж з MoV сталі з залізком180 мм. Kanetsugu, Японія

Малий Шеф ніж, основний конкурент Сантоку Вибір форми в цьому випадку, швидше справа смаку, том..

2950.00 UAH
Без ПДВ: 2950.00 UAH