Ваш кошик порожній!
Культура правильного поводження з добротними кухонними ножами, в процесі росту любителя готувати, займає найважливіше місце.
Не надто важливо, де саме Ви формуєте правильні звички, вдома чи в профільному навчальному закладі.
Повага до кулінарного мистецтва, тут необов'язкова, але неодмінно позначиться на підсумку.
Навіть при нестачі вміння, щире бажання зробити на відмінно, взявшись що-небудь приготувати, вже добрий початок.
Результат буде віддзеркаленням самовіддачі.
Так само все відбувається й в інших сферах, за що б людина не бралася.
Тут єднаються найважливіші складові майстерності.
Вище мистецтво — робити вміло, старанно і з любов'ю, а все інше буде хобі, або ремеслом, або зрештою, халтурою.
Майстри з Японії в удосконаленні, як завжди, зайшли далі інших, і саме в національній японській кухні, з'явилася найбільша кількість спеціалізованих залізок.
Всі з них, виключно хороші та незамінні, у своїй вузькій області.
Єдиного універсального рішення, що однаково добре підходить для всіх ситуацій, поки не створено.
Розумно обирати найкращий варіант з наявних, виходячи з майбутніх цілей та не економлячи.
Так формується професійний арсенал.
Професіоналу необхідно поступово розширювати особистий інструментарій під вузькоспрямовані завдання, але основа не змінюється.
У буквальному перекладі — Яловичий меч, що вказує на західне походження, бо традиційна кухня, це здебільшого риба та морепродукти.
Давно й детально стандартизований тип, з ретельно підібраними параметрами.
Є допоміжні ножики, але основне залізко завжди відрізняється великими, а не малими габаритами.
Маленький ножик, яким робиться по можливості все, доречний тільки в поході.
Всі інші випадки, коли йому відводиться провідна роль, банальне непорозуміння, таке ж як скляні кухонні "дошки", призначені насправді для сервірування деяких страв, і в якості підставок.
Універсальність і баланс можливостей, завжди на стороні великого ножа, навколо якого складають набір другорядних.
Кожна школа, будь то східна або західна, сходяться в схожій конструкції Шеф-ножа.
Японські компанії, взяли за базовий дизайн Gyuto — класичний європейський профіль.
Помітна різниця — відсутність гарди, захисного виступу, який починається з п'яти, і зливається з больстером.
Таким чином у "японця", два функціональних кінчики. Причому обидва з них, зі своїм призначенням.
Гостра ділянка у п'яти, часто застосовується для видалення дефектів на коренеплодах, і розрізання панцирів на дарах моря.
Також, вищезгадана європейська гарда, ускладнює подальшу реставрацію, фактично блокуючи доступ до підводів в цьому місці.
У Країні Висхідного Сонця, люди схильні до вдосконалення всього навколо, через що просто взяли, і видалили цей рудимент.
Друга вагома відмінність, що істотно покращує різ — тонке зведення різальної крайки.
Навіть втративши початкову бритвену гостроту, але завдячуючи грамотній геометрії спусків і тонкому тупію, таке лезо нормально ріже, і у нього більші інтервали між правками.
Третій параметр, що розбурхує розум новачків, це загартування.
Дехто вважає, що якщо твердість за шкалою Роквелла є високою (перевищує 60 HRC), то життя залізка може тривати вічно, й можна спробувати розрізати все, що має номінально меншу твердість, без шкоди лезу.
На жаль, це не так, і будь-якому різальному інструменту, буде потрібне повторне загострювання.
Термообробка, дійсно впливає на збереження гостроти, але аж ніяк не зробить сталь незруйновною.
Це рівновага, між в'язкістю та крихкістю, й чим вищі цифри HRC, тим прискіпливіше треба ставитись користувачеві до дотримання рекомендацій.
Збільшується проміжок між потребою в правці, і якщо аналогічний європеєць вимагатиме мусата пару разів на день, то "японець" — раз на кілька тижнів або навіть місяців.
Загартована сталь на практиці — це відчутно більший термін служби крайки, але, й перелік обмежень, що вимагають уважного й дбайливого підходу.
Золотим перетином, заведено вважати діапазон від 57 до 60 одиниць по Роквеллу.
Обирайте усвідомлено, з урахуванням не тільки ціни, а й комфортного вирішення поставлених завдань.
При виникненні питань, телефонуйте для отримання додаткової інформації.
Посібник з використання, знадобиться кожному сучасному предмету.
До комп'ютерів, смартфонів, побутової техніки, додаються товсті списки з інструкціями.
Так само й ножові вироби потребують дотримання норм по застосуванню і догляду.
Це потрібно для того, щоб у власника залишилися тільки позитивні емоції.
Колектив нашого магазину, визначив свою місію:
Пряма співпраця з кращими виробниками з Японії
Дружній сервіс із заточування пропонованої продукції в Україні
Допомога у формуванні здорової, ножової культури
Постійна участь у виставках, спілкування з фахівцями кухарської справи, й простими поціновувачами — наша першочергова мета.
Ми готові надавати консультації по підбору комплектів, точильних каменів, аксесуарів, ножиць, та інших супутніх товарів.
Сервісна підтримка наших покупців, доступна по всій країні. Майстерня в Києві, але надіслати на ремонт, можна з будь-якого міста.
Задоволення від володіння хорошою річчю, триває значно довше, за радість від економії, а при покупці дешевої альтернативи, нерідко доводиться платити двічі.
Шеф-ніж найменшої довжини. Проміжний універсал. * * * * * * * * Малий Western Gyuto 180 мм..
Шеф ніж, з класичною довжиною різальної крайки. * * * * * * * * Чудово поєднується з Petty..
Недорогий та практичний шеф ніж.* * * * * * * *Бюджетність у наразі не означає економію на матеріала..
Професійний Шеф ніж високого класу. * * * * * * * * Багаторічний досвід виготовлення та вд..
Висококласний Шеф ніж 210 мм для домашнього використання. * * * * * * * * Багаторічний дос..
Недорогий японський Chef's knife в традиційному стилі. * * * * * * * * Доступність в в цьо..
Чималий японський Chef's knife в традиційному стилі. * * * * * * * * Доступність в цьому в..
Недорогий Gyuto з AUS8 Зроблений в Японії Шеф з привабливою ціною, широкими можливостями й пере..
Недорогий Шеф-ніж з AUS 8 в основі. Зроблений в Японії Gyuto з перевіреної сталі, з еталонною д..
Кухарський ніж, часто асоціюється з великим залізком, із надлишковими можливостями, який складно без..
Інструмент для людини, з ясним розумінням вимог до особистого ножа Досвідчений кухар, завжди об..
Малий Шеф ніж — основний конкурент Сантоку Вибір форми в цьому випадку, швидше справа смаку, то..
Зразковий Шеф ніж, з середнього цінового діапазону Він настільки гарний, що набагато дорожчі но..
Ніж для вимогливого фахівця, який добре розуміє "Що Почому" і прагне отримати максимальний профіт, з..
Малий Шеф ніж, основний конкурент Сантоку Вибір форми в цьому випадку, швидше справа смаку, том..