Ваш кошик порожній!
У пошуку зрозумілого, недорогого і швидкого розв'язання задачі з підтримання ножів гострими, розумно уникнути деяких розповсюджених хибних кроків.
Головною помилкою буде використання точилок-протяжок.
Цією групою виробів, ми категорично не рекомендуємо користуватися, хіба що ножі, які будуть так "точитись", з найнижчих цінових категорій, і їх зовсім не шкода.
Довгий список недоліків подібних пристроїв буде розглянуто в окремій статті.
Основною перевагою цих пристосувань здається фіксоване положення щодо залізка.
Точилка-протяжка традиційно розташовується на столі, або інший схожій поверхні.
Саме тут і, приховано підгрунтя для пошкодження різальної крайкі, під час протягування, яке вручну неможливо виконати без помилок.
Мусат, на відміну від "протяжки" абсолютно вільно рухається вздовж леза, тому не буде завдавати шкоди.
Для отримання бажаного ефекту, слід витримувати необхідний кут, що вкрай важливо, і не вийде без обов'язкової практики.
Це нескладна навичка, і освоїти його під силу кожному користувачеві.
Зернистість і матеріал стрижня, також помітно впливає на результат.
Якщо потрібно делікатна правка непошкодженої, а загнутої ріжучої кромки, застосовується дрібнозерниста кераміка.
Критерій гарної оцінки, це якщо після проходу по інструменту, не залишається виразних темних слідів знятого металу.
Так вийде довше підтримувати достатню гостроту, з мінімальним випрацюванням.
Другий варіант, це алмазні стрижні, які є вже більше точилками, оскільки працюють агресивніше.
Їх краще використовувати для підточки залізок з не дуже твердої сталі, уникаючи сильного натискання.
Такий спосіб поступається дорогим точильним системам, або японським водним каменям, з іншого боку це ефективне рішення за свою ціну.
У будь-якому випадку, з часом знадобиться ретельна заточка, але грамотне застосування якісного мусата, дозволить довгий час обходитися виключно правкою.
Кожен власник якісних кухонних ножів, прагне підтримувати їх гострими. Від цього часто залежить..
Кожному власнику якісних кухонних ножів, хочеться щоб вони весь час залишалися гострими.Від цього ча..