Ваш кошик порожній!
Згідно японських традицій, ножові вироби загортали в білий або блакитний папір. Це вказувало на клас товару.
Аогамі - найвищої якості, з подібної кувалися, в тому числі бойові залізка.
Сірогамі - звичайна, недорога сталь, з відмінними ріжучими властивостями.
У наші дні, це більш данина історії, і ножі з Shirogami чудово впораються з усіма кухонними завданнями, а Aogami це скоріше подарунковий варіант, з вищою вартістю.
Вибір в сторону меншого цінника здається очевидно виправданим, проте іноді необхідно отримати максимум і ціна не є ключовим фактором.
Найагресивніший різ, у залізок з великим вмістом вуглецю, туди відносяться і Shirogami і Aogami.
Обидві сталі дуже реактивні, тобто схильні до іржавіння. Це вагомий визначальний момент для свідомого придбання.
Варто пам'ятати, що і меч катана, так само виготовлявся з дуже реактивної вуглецевої Тамахагане.
Коли залізко представляє цінність діставали з піхов, присутні в приміщенні стримували дихання, щоб іржавіло менше і перед прибирання в піхви, проводився ритуал обробки, шо перешкоджає корозії.
Так само йдуть справи і сьогодні, високовуглецеві ножі як і раніше питтингуть, проте і ріжуть цікавіше нержавійок.
Малий допоміжний Petty knife.* * * * * * * *Petty в перекладі - дрібний.Залізко найменшої довжини в ..
Середній універсал із залізком 15 см.* * * * * * * *Utility knife в перекладі - корисний ніж.Універс..
Середній універсальний шеф з залізком 18 см.* * * * * * * *Gyuto - менш поширена назва ножа шеф-куха..
Середній універсальний шеф з традиційним фінішем Kurouchi. * * * * * * * * Гюйто - менш по..
Великий універсальний шеф з традиційним фінішем Kurouchi. * * * * * * * * Гюйто - менш пош..
Ніж "Три чесноти" з залізком 165 мм.* * * * * * * *Сантоку ніж для чого? - вірна відповідь, - майже ..
Японський ніж, схожий на зменшений китайський топірець Цай дао.* * * * * * * *Тонкий і гострий, приз..
Ніж топірець для великої риби, з залізком 180 мм.* * * * * * * *Спеціалізований японський ніж, для о..
Традиційний односторонній слайсер Yanagiba, для нарізання одним рухом.* * * * * * * *Незамінний для ..
Ніж для тонкої нарізки, з клинком 270 мм.* * * * * * * *Традиційний японський ніж, для нарізання м'я..
Ніж для тонкої нарізки, з залізком 300 мм.* * * * * * * *Традиційний японський ніж, для нарізання м'..
Традиційний односторонній ніж Takohiki, для нарізання одним рухом.* * * * * * * *Головною конструкти..
Бюджетна янагіба з вуглецевої Shirogami.* * * * * * * *Відмінний вибір для початківця сушиста, або д..