Ваш кошик порожній!
Захмарна, за нашими мірками вартість продуктів, не заважає японцям розбирати наприклад рибу, повністю видаляючи кістки.
Для цього завдання, використовується вузькоспеціалізований ніж — Деба.
Це зазвичай, односторонній сікач, для отримання рибного філе.
Чому так — бо при асиметричній будові, сторона що здається пласкою, насправді зроблена трохи увігнутою.
Завдяки такій конструкції, прилипання продукту зменшується, й зріз виходить чистішим.
Також, з цієї "пласкої" сторони, під час фінішу на водному камені, знімається задирок.
Тупій в 5-7 мм, і маса близько пів кілограма, дозволяють легко виконати подібну роботу.
При філіруванні, розсікається безліч дрібних кісточок, але гострота крайки, має зберігатися і для гладкого зрізання м'якоті.
Рубання без розбору, та заради самої дії — швидше заповзятість, аніж практична потреба.
Не варто забувати й про кісткові уламки в готовій страві.
У разі, якщо рубати навпрямки дійсно потрібно, ніж слід відкласти, і взяти сокиру м'ясника.
Такий інструмент, розумно використовувати тільки разом зі спеціальною колодою, тому що, важких ударів не витримає і звичайна обробна дошка.
Точити сокиру до речі, все одно доведеться регулярно.
Навіть фахівець з обвалювання, із невеликими досвідом, уникатиме лобових зіткнень залізка, з товстими кістками.
Чому — бо десяток разів, самостійно зробивши переточування, оператор починає шукати більш логічні способи досягнення мети.
За століття ножової історії Японії, всі методи роботи давно устоялися, перетворившись на стандарти щодо поводження та догляду.
Професіоналами виявлена закономірність — чим гостріше лезо, тим менше відходів вийде в результаті.
Це важлива складова технологічного процесу, в якому не вітаються гори обрізків.
Коли оброблення виконується грамотно, японський ніж, завдяки якості сталі, здатний обходитися без заточування місяцями.
Для початкового оброблення — Деба, гострий і потужний.
Коли філе вже підготовлено, та потрібно зняти шкуру і зразково нарізати — Янагіба, довгий і тонкий слайсер.
Ми також пропонуємо водні точильні камені, а наша майстерня, виконає кваліфіковану заточку, коли в цьому виникне необхідність.
Всі моделі, розраховані на використання в умовах виробництва, тобто є професійними.
Недорогий спеціалізований важкий ніж, для оброблення великої риби. * * * * * * * * Рибні р..
Недорогий спеціалізований важкий ніж для обробки риби на філе.* * * * * * * * *Рибні ринки в Японії,..
Японський ніж деба для шульги.* * * * * * * * *Традиційні японські ножі мають односторонній устрій з..
Легкий ніж Деба для обробки риби до філе. * * * * * * * * Має чудову різучість, при товсто..
Професійний невеликий наполовину топірець, для оброблення невеликої риби. * * * * * * * * ..
Середній спеціалізований ніж-топірець, для оброблення великої риби.* * * * * * * *Рибні ринки в Краї..
Професійний невеликий наполовину топірець, для оброблення невеликої риби. * * * * * * * * ..
Середній спеціалізований ніж-топірець, для оброблення великої риби * * * * * * * * Рибні р..
Євро-Деба аба Western Deba з залізком 24см та вагою 450гр.* * * * * * * *Дуже потрібний у деяких кул..
Ніж топірець для великої риби, з залізком 180 мм.* * * * * * * *Спеціалізований японський ніж, для о..