Ніж Деба

Ніж Деба


Захмарна, за нашими мірками вартість продуктів, не заважає японцям розбирати наприклад рибу, повністю видаляючи кістки.

Для цього завдання, використовується вузькоспеціалізований ніж — Деба.

Це зазвичай, односторонній сікач, для отримання рибного філе.

Чому так — бо при асиметричній будові, сторона що здається пласкою, насправді зроблена трохи увігнутою.

Завдяки такій конструкції, прилипання продукту зменшується, й зріз виходить чистішим.

Також, з цієї "пласкої" сторони, під час фінішу на водному камені, знімається задирок.


Тупій в 5-7 мм, і маса близько пів кілограма, дозволяють легко виконати подібну роботу.

При філіруванні, розсікається безліч дрібних кісточок, але гострота крайки, має зберігатися і для гладкого зрізання м'якоті.

Рубання без розбору, та заради самої дії — швидше заповзятість, аніж практична потреба.

Не варто забувати й про кісткові уламки в готовій страві.


У разі, якщо рубати навпрямки дійсно потрібно, ніж слід відкласти, і взяти сокиру м'ясника.

Такий інструмент, розумно використовувати тільки разом зі спеціальною колодою, тому що, важких ударів не витримає і звичайна обробна дошка.

Точити сокиру до речі, все одно доведеться регулярно.


Навіть фахівець з обвалювання, із невеликими досвідом, уникатиме лобових зіткнень залізка, з товстими кістками.

Чому — бо десяток разів, самостійно зробивши переточування, оператор починає шукати більш логічні способи досягнення мети.

За століття ножової історії Японії, всі методи роботи давно устоялися, перетворившись на стандарти щодо поводження та догляду.

Професіоналами виявлена ​​закономірність — чим гостріше лезо, тим менше відходів вийде в результаті.

Це важлива складова технологічного процесу, в якому не вітаються гори обрізків.

Коли оброблення виконується грамотно, японський ніж, завдяки якості сталі, здатний обходитися без заточування місяцями.


Для початкового оброблення — Деба, гострий і потужний.

Коли філе вже підготовлено, та потрібно зняти шкуру і зразково нарізати — Янагіба, довгий і тонкий слайсер.


У нашому магазині, представлені наступні модифікації Deba:

  • З нержавіючим залізком і гігієнічним руків'ям з харчового пластику та алюмінію
  • Традиційний, з вуглецевої Shirogami та ручкою з дерева магнолії
  • З виїмками, для зменшення прилипання
  • Вестерн-Деба Tojiro — з симетричними спусками, та висококласної сталі VG 10


Ми також пропонуємо водні точильні камені, а наша майстерня, виконає кваліфіковану заточку, коли в цьому виникне необхідність.

Всі моделі, розраховані на використання в умовах виробництва, тобто є професійними.



Показати
Сортувати:

Fuji Cutlery Narihira FC-73 — Ніж Деба, моносталь 4116 (X50CrMoV 15). Залізко 180 мм

Недорогий спеціалізований важкий ніж, для оброблення великої риби. * * * * * * * * Рибні р..

2190.00 UAH
Без ПДВ: 2190.00 UAH

Fuji Cutlery Toushu FC-361 — Ніж Деба 165 мм. Сталь MoV, Два шари.

Недорогий спеціалізований важкий ніж для обробки риби на філе.* * * * * * * * *Рибні ринки в Японії,..

1590.00 UAH
Без ПДВ: 1590.00 UAH

Fuji Cutlery Toushu FC-371 — Ніж Деба 165 мм для шульги. Сталь MoV, Два шари.

Японський ніж деба для шульги.* * * * * * * * *Традиційні японські ножі мають односторонній устрій з..

1750.00 UAH
Без ПДВ: 1750.00 UAH

Glestain So Series 216T - Ніж деба з залізком 160 мм. Сталь 440. Японія

Легкий ніж Деба для обробки риби до філе. * * * * * * * * Має чудову різучість, при товсто..

4990.00 UAH
Без ПДВ: 4990.00 UAH

Japanese HOCHO 4014 - Ніж Деба зі сталі 1K-6 MoV з залізком 165 мм. Kanetsugu, Японія

Професійний невеликий наполовину топірець, для оброблення невеликої риби. * * * * * * * * ..

2990.00 UAH
Без ПДВ: 2990.00 UAH

Japanese HOCHO 4015 - Ніж Деба зі сталі 1K-6 MoV з залізком 180 мм. Kanetsugu, Японія

Середній спеціалізований ніж-топірець, для оброблення великої риби.* * * * * * * *Рибні ринки в Краї..

3190.00 UAH
Без ПДВ: 3190.00 UAH

Japanese HOCHO 8014 - Ніж Деба зі сталі 1K-6 MoV з залізком 165 мм. Kanetsugu, Японія

Професійний невеликий наполовину топірець, для оброблення невеликої риби. * * * * * * * * ..

3680.00 UAH
Без ПДВ: 3680.00 UAH

Japanese HOCHO 8015 - Ніж Деба зі сталі 1K-6 MoV з залізком 180 мм. Kanetsugu, Японія

Середній спеціалізований ніж-топірець, для оброблення великої риби * * * * * * * * Рибні р..

4480.00 UAH
Без ПДВ: 4480.00 UAH

Tojiro DP F-815 — Вестерн (євро) деба, 3 шари, сталь VG 10, залізко 240 мм, Японія

Євро-Деба аба Western Deba з залізком 24см та вагою 450гр.* * * * * * * *Дуже потрібний у деяких кул..

9960.00 UAH
Без ПДВ: 9960.00 UAH

Tojiro Shirogami F-903 — Деба, вуглецева сталь, 2 шари, залізко 180 мм, Японія

Ніж топірець для великої риби, з залізком 180 мм.* * * * * * * *Спеціалізований японський ніж, для о..

5690.00 UAH
Без ПДВ: 5690.00 UAH