Ваш кошик порожній!
Згідно японських традицій, ножові вироби загортали в білий або блакитний папір. Це вказувало на клас товару.
Аогамі - найвищої якості, з подібної кувалися, в тому числі бойові залізка.
Сірогамі - звичайна, недорога сталь, з відмінними ріжучими властивостями.
У наші дні, це більш данина історії, і ножі з Shirogami чудово впораються з усіма кухонними завданнями, а Aogami це скоріше подарунковий варіант, з вищою вартістю.
Вибір в сторону меншого цінника здається очевидно виправданим, проте іноді необхідно отримати максимум і ціна не є ключовим фактором.
Найагресивніший різ, у залізок з великим вмістом вуглецю, туди відносяться і Shirogami і Aogami.
Обидві сталі дуже реактивні, тобто схильні до іржавіння. Це вагомий визначальний момент для свідомого придбання.
Варто пам'ятати, що і меч катана, так само виготовлявся з дуже реактивної вуглецевої Тамахагане.
Коли залізко представляє цінність діставали з піхов, присутні в приміщенні стримували дихання, щоб іржавіло менше і перед прибирання в піхви, проводився ритуал обробки, шо перешкоджає корозії.
Так само йдуть справи і сьогодні, високовуглецеві ножі як і раніше питтингуть, проте і ріжуть цікавіше нержавійок.