Glestain K Series 814TUK - Ніж Petty з залізком 140 мм. Сталь 440. Японія
Знижки для постійних покупців
Всі зареєстровані користувачі, які здійснили покупку в нашому магазині, стають учасниками програми лояльності Zalizko.
Крім того, ви можете отримувати e-mail розсилку з нашими спеціальними пропозиціями і рекламними акціями, а також інформацію про нові надходження і новини компанії.
Унікальний Petty з професійної K Series.
* * * * * * * *
Всі вироби Glestain досить новаторські, але цей особливий.
Зручність малих ножів для допоміжної роботи беззаперечна, і господині часто намагаються з допомогою Петті робити взагалі усе.
Можливо тому, що у відносно старі часи, кухонні ножі виготовлялися з тих же сталей, що і ложки, і були вічно тупими в різному ступені.
Ті, що трохи менші внаслідок відсутності товщини, могли легше розрізати продукти, тому і обирали їх в першу чергу.
Ймовірно звідти утворився ухил в українській ножовій традиції, до найменших.
Ситуація поступово покращується на користь вибору усвідомленого та під конкретні завдання.
Головна перевага наприклад Сантоку, що має ширше залізко, це вільний простір між кистю руки і обробною дошкою, тому Santoku або Шеф-ніж, значно краще для нарізання.
Конструктори Глестейн врахували це, і сконструювали універсальний ножик, з піднятим над столом руків'ям.
Нарізати стало зручніше, а вага і розміри залишилися невеликими.
Нержавіюча Aichi ACUTO440 High-carbon steel з кріогенним загартуванням, для максимального підвищення робочих властивостей.
Зроблено в Японії, на потужностях компанії Honma Science Co., Ltd., із застосуванням ручних процесів складання і високоточних верстатів ЧПУ.
Твердість 58-59 HRC.
Конвексний (лінзоподібний) спуск з заглибленнями для меншого налипання з правого боку і плоский зліва.
Виключно тонке зведення різальної крайки близько 15 градусів в пропорції приблизно два до одного (70/30), тому підійде тільки правші.
Баланс у долоню.
Повнорозмірне руків'я з приємною вагою, що добре лягає в будь-яку руку.
Високоміцний деревно-полімерний композит, з просоченням під тиском стабілізуючими речовинами, яке перешкоджає розбуханню і в рази подовжує термін життя.
Збирається вручну, з посадкою на потужні заклепки та проклеюванням.
В результаті виходять накладки з теплого на дотик дерева, з чудовими експлуатаційними характеристиками і довговічністю.
Всі деталі точно підігнані, що демонструє зразкову виробничу культуру та відповідність вимогам гігієни.
Важливо знати, що при митті в посудомийній машині або кип'ятінні, навіть просочена деревина швидше зношується.
Для закладів громадського харчування та харчових ліній, де обробка може бути обов'язковою умовою, а також іншого промислового використання, призначені лінійки Tojiro-Pro, Tojiro-Color і Kanetsugu PRO-S.
Відмінна риса цих серій, це ручки з неслизького матового металу або високотехнологічного полімеру, без найменших шпарин, що витримують стерилізацію.
Рекомендації щодо поводження, зберігання і догляду:
Дотримуючись цих нескладних правил, власник отримає тільки позитивні емоції, використовуючи особистий набір.
Добротна річ, при шанобливому ставленні, прослужить десятиліття, вимагаючи кілька разів на рік відновлення гостроти.
Технічні характеристики ножа: | |
Виробник: | GLESTAIN / Honma Science Co. Ltd. |
Серія: | Професійна К серія |
Країна виробник: | Японія |
Сталь залізка: | ACUTO440 (Aichi Steel) нержавіюча високовуглецева сталь з кріогенною обробкою |
Кількість шарів: | Моносталь |
Твердість сталі: | ≈ 58-59 HRC за шкалою Роквелла |
Довжина залізка: | 140 мм |
Найширша частина залізка: | 42 мм |
Товщина тупія: | 1.6 мм |
Тип заточки: | Асиметрична 70/30 |
Довжина руків'я: | 110 мм |
Матеріал руків'я: | Довговічний та стійкий до зовнішніх впливів, деревно-полімерний композит Pakkawood |
Загальна довжина: | 267 мм |
Вага: | 140 г |
Стерилізація: | Не можна |