Tojiro Shirogami F-912 — Такохікі, вуглецева сталь, 2 шари, залізко 240 мм, Японія
Знижки для постійних покупців
Всі зареєстровані користувачі, які здійснили покупку в нашому магазині, стають учасниками програми лояльності Zalizko.
Крім того, ви можете отримувати e-mail розсилку з нашими спеціальними пропозиціями і рекламними акціями, а також інформацію про нові надходження і новини компанії.
Традиційний односторонній ніж Takohiki, для нарізання одним рухом.
* * * * * * * *
Головною конструктивною відмінністю від Янагіба, є відсутність гострого кінчика.
Японія відрізняється розвиненими традиціями етикету і такий варіант ножа пов'язаний з демонстрацією шанобливого ставлення.
У хороших ресторанах японської кухні, Sashimi готують прямо при вас, фактично за одним столом знаходяться кухар і клієнт.
Для того, що б вістря залізка, яким нарізаються шматочки сирої риби та морепродукти не було постійно направлене в бік гостя, форму було змінено на безпечну, і так би мовити більш ввічливу.
Функціонал при цьому залишився без змін, бо хижий кінчик, для роботи з уже підготовленими продуктами потрібен вкрай рідко.
Такохікі незамінний для майстрів з приготування суші або сашимі.
Цей ніж відріже сире рибне філе так, як не зможе жоден інший.
Різальну крайку, варто берегти від контакту з твердими предметами, для збереження бритвеною гостроти.
При нарізці тільки м'яких продуктів, лезо буде виключно довго залишатися гострим.
У нашому інтернет-магазині, також пропонується кілька моделей Yanagi-ba з вуглецевої та нержавіючої сталей.
Вироби відомих ножових фірм, що продаються у нас, вже заслужили схвальні відгуки у користувачів, серед яких багато професіоналів.
Спуски асиметричні, японські. Правий спуск від середини, зліва увігнутий.
Двошаровий пакет з серцевиною з вуглецевої Shirogami з гартуванням до 60 HRC по Роквеллу, і обкладинкою з м'якої сталі справа.
Продукція Tojiro, виготовляється в Японії, на фабриці Fuji Cutlery Co., в місті Tsubame, префектура Niigata.
Це підприємство, яке створило і володіє правами на бренд.
Культура виробництва і відточені технології, ставлять вироби компанії, на недосяжний рівень, по співвідношенню ціна-якість
Досить велике конічне руків'я із дерева магнолії,
Перетин овальний, має невеликий повздовжній виступ праворуч.
Середнє руків'я з магнолії, з больстером з міцної харчової пластмаси.
Овальний перетин, з невеликим повздовжнім виступом праворуч.
Ніж розрахований на використання правою рукою.
Зведення майже "в нуль", тому здатність добре різати зберігається дуже довго, ще й завдяки геометрії спусків.
Баланс в бік залізка.
Дерево без просочення, тому для подовження терміну служби, можна самостійно просочити руків'я лляною олією, до повного висихання і полімеризації.
Слід зазначити, що ножі з дерев'яним руків'ям, попри якісну обробку, не розраховані на миття в посудомийних машинах та стерилізацію, яка іноді є обов'язковою умовою закладів громадського харчування.
Для використання в промислових умовах спеціально розроблені та представлені нами чудові серії Tojiro-Pro та Tojiro-Color, з руків'ями з нержавіючої сталі або високотехнологічного полімеру, що розраховані на стерилізацію.
Поради щодо догляду та зберігання:
Дотримуючись цих не складних настанов, власник насолоджуватиметься комплектом японських ножів багато років.
Адже якісно виготовлений ніж, розрахований на десятиліття вірної служби, рідко потребуючи повторної заточки.
Технічні характеристики ножа: | |
Виробник: | © TOJIRO / Fujitora Industry |
Серія: | Tojiro Shirogami Steel Series |
Країна виробник: | Японія |
Сталь залізка: | Shirogami Steel (Білий папір) з обкладкою з м'якого металу |
Кількість шарів: | 2 шари |
Твердість сталі: | ≈ 62 HRC за шкалою Роквелла |
Довжина залізка: | 240 мм |
Найширша частина залізка: | 24 мм |
Товщина тупія: | 2.6 мм |
Тип заточки: | Одностороння, праворуч спуск виступаючий, зліва увігнутий |
Довжина руків'я: | 133 мм |
Матеріал руків'я: | Деревина магнолії з пластиковим больстером |
Загальна довжина: | 377 мм |
Вага: | 96 г |
Стерилізація: | Не можна |