Заточка ножа деба KAI Wasabi

Posted by Oleksii 08.04.2018 0 Comment(s) Майстерня,

 

Заточка ножа mioroshi deba KAI Wasabi.

 

Принесли досить цікавий ніж, Mioroshi Deba. 

Фахівці знають, що в цьому залізку поєднуються риси Yanagiba і Деба

Відносно тонкий, досить вузький і довгий. 

За задумом дозволяє і обробити рибу, і рівно нарізати отримане філе. 

Японська ножова культура, знаменита якраз протилежної особливістю. 

Для кожного важливого процесу, є свій продуманий, а якщо мова йде про традиційній формі, то і століттями незмінний та перевірений формат. 

Спеціалізація, якщо висловлюватись узагальнено. 

 

Принесеним на заточку інструментом можна одночасно в розумних межах рубати (хоча це далеко не головне його призначення), і цілком нормально різати. 

Недолік нашої ментальності в тому, що дізнавшись інформацію про те, що дебою можна перерубувати кістки великої риби, деякі користувачі автоматично прирівняли цей в першу чергу ніж, до сокири м'ясника. 

Риб'яча кістка, і наприклад набагато міцніша кроляча або яловича, це різні завдання і можливості. 

Як цвях і зубочистка, схожі довжиною і товщиною, але на цьому ключова схожість вичерпується. 

 

Власник залізка доставленого для сервісу, обходився з ним шанобливо, і потрібне було просто планове обслуговування. 

Цікавим фактом стала наявність несподівано широкого підводу, в який і робилося відновлення. 

Схожа модель від Kanetsugu, має тоншу кромку, але загалом міцніша. 

Зазвичай Deba зведені значно тонше, але тут, за рахунок невеликої товщини тупія, теж вийшов гострий робочий кут. 

Робота зроблена, інструмент повернений задоволеному господареві. 

 

 

 

Натисніть на світлини для збільшення зображення

 

 

Mioroshi Deba KAI. Заточка і поліровка ріжучої кромки фото 1Mioroshi Deba KAI. Заточка і поліровка ріжучої кромки фото 2

 

 

Leave a Comment