San Mai

Ніж Деба Tojiro Shirogami F-903. Ремонт ріжучої кромки і заточка

Ніж Деба Tojiro Shirogami F-903. Ремонт ріжучої кромки і заточка

Oleksii 01.09.2019 0
 На ремонті і заточці ніж Деба Tojiro Shirogami F-903 180mm.  Кухня Японії включає безліч рибних страв. Сирої або відвареної, обсмаженої за рецептурою темпура і маринованої. Різноманітність рецептів велика, але їх об'єднує певний спосіб обробки. Японці, незважаючи на високу вартість продуктів, готують з риби філе, викидаючи деяку частину в відходи. Це відрізняється від прийнятого у нас стилю, нарізати її цілою на стейки. Deba призначений для отримання філе. Це асиметричне потужне залізко, яким можна зробити гарний і рівний зріз вздовж хребта. Потім за допомогою великого пінцета виймаються дріб...
Детальніше
Ремонт кінчика і заточка класичного Шеф-ножа Tojiro DP F-808

Ремонт кінчика і заточка класичного Шеф-ножа Tojiro DP F-808

Oleksii 25.08.2019 0
 Ремонт сильно загнутого кінчика, Gyuto Tojiro F-808, з подальшою заточкою.  Компанія Fujitora Industries, робить чудові ножі, пропонуючи дійсно величезний асортимент. Головною відмінною рисою їх підходу до виробництва, є відточена технологія гарту. "Золотий перетин" фахівцями фірми точно знайдено, і зафіксовано. Взірцева повторюваність, у різних моделей з різних поставок, викликає повагу. Через наш сервіс, пройшли без перебільшення сотні виробів цього виробника, і всюди спостерігалась передбачувана і схожа поведінка сталі при заточуванні. Якби людина, яка взяла в руки цього "Шефа" що б погнут...
Детальніше
Ремонт великого сколу і заточка Кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm

Ремонт великого сколу і заточка Кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm

Oleksii 17.08.2019 0
 Ремонт кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm.  Компанія виробляє чудові ножові вироби, з якісної сталі. Є деякі прорахунки з балансом, проте загалом продукція чудова. Це залізко з серії, аналогічної з Tojiro High Speed Steel. Висока твердість гарту, і найтонше зведення, є особливими рисами цих висококласних ножів. Руків'я від Tojiro забезпечують кращий розподіл ваги, завдяки більшим розмірам і масі. Такий інструмент вимагає шанобливого ставлення, і вірної оцінки його призначення. В руках професіоналів, що мають досвід, залізка з порошкової сталі працюють без правки місяцями, викори...
Детальніше
Ремонт і заточка Кухарського ножа SAIUN 9006 Damascus Chef's knife 230 mm

Ремонт і заточка Кухарського ножа SAIUN 9006 Damascus Chef's knife 230 mm

Oleksii 13.07.2019 0
 Ремонт Гьюто SAIUN Damascus 9006 від Seki Kanetsugu.  Причина таких пошкоджень очевидна, - це був краш-тест. Навмисне нецільове використання по великих кістках. Завдяки чималій відстані від ріжучої кромки до початку дамаських візерунків, виправлення вдалося здійснити так, що не відразу віриться, що це один і той самий ніж, до і після. Сколи прибиралися вручну, максимально близько до межі можливого. Всі залізка від Kawamura-san, зведені тонко, і мають певний потенціал для відновлення без значного потовщення ріжучої кромки. Робота виконана філігранна. Ніж повернуто власнику.    Натисніть на сві...
Детальніше
Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Oleksii 06.07.2019 0
Ремонт сколів і заточка Сантоку Tojiro HSS F-517.  Справжній професійний інструмент, високого гатунку. Це завжди повинен бути усвідомлений вибір, людини розуміє особливості використання. Хороший кухонний ніж, - це добре ріжучий в першу чергу. Наступна найважливіша особливість, це наскільки довго триватиме його гострота. Японські ножові вироби, відрізняються високою твердістю гарту, що дозволяє досягти рекордних показників по тривалості різу. Такие залізко не може застосовуватися безвідповідально. Досвід правильного поводження, отримується найчастіше через розуміння меж. На щастя наслідки багат...
Детальніше
Ремонт і заточка Кухарський пари SAIUN Damascus Santoku 9003 і Paring 9000

Ремонт і заточка Кухарський пари SAIUN Damascus Santoku 9003 і Paring 9000

Oleksii 08.06.2019 0
 Ремонт і відновлення кромки елітної кухарський пари Seki Kanetsugu.  Перший сервіс за півтора року, з моменту придбання на 19-й виставці Сталева Грань в Києві.Відновлювати заточку на такому проміжку часу, необхідно будь-якому ножу, при активному використанні. Не існує вічних речей, особливо в області тонких інструментів, якими щось розрізається, подрібнюється і т.д. Це абсолютно нормально, і закономірно. Якісні матеріали і точна підгонка всіх деталей, дозволили чудовим Santoku SAIUN 9003 і Paring knife SAIUN 9000 від Kanetsugu, пройти цю дистанцію гідно. Мікарта руків'я і сталь на спусках, ма...
Детальніше
Заточка і ремонт кінчика Tojiro DP F-802 Utility knife 150 mm

Заточка і ремонт кінчика Tojiro DP F-802 Utility knife 150 mm

Oleksii 01.06.2019 0
 Відновлено черговий універсальний ніж Tojiro DP F-802.  "Дамським догоджальникам", дістається найбільше, бо працюють вони в руках у господинь.Часто пошкодження дрібні, і нормально підлягають виправленню. Головне, що поступово формується здорова культура поводження з хорошим кухонним ножем. А не вічно тупою як лінійка смужкою м'якого металу, нездатною нормально різати. Після кваліфікованої заточки, якісна японська сталь здатна утримувати високу побутову гостроту близько півроку. Невпевнене проходженні паперового тесту, ймовірно вказує, що прийшов час відновлювати кромку. Проміжок часу, в якому...
Детальніше
Заточка кухарського ножа Tojiro F-302 і невідомого зразка виготовленого в СРСР

Заточка кухарського ножа Tojiro F-302 і невідомого зразка виготовленого в СРСР

Oleksii 20.04.2019 0
 Чого не зробиш для друга.  Планова заточка невеликого "підшефка" від Tojiro, привела з собою товариша.Чудо, виготовлене за часів союзу, і до цього дня ще зберігаюче функціональність. З японським ножем не було несподіванок, а от спробувати повернути до тями дідуся, було цікаво. Колись давно, він був значно довший, але оскільки професійний розмір в 30см на домашній кухні надлишковий, геометрію змінили. Вийшла подоба сантоку за формою. Підводи довелося нарізати заново, і зайняло це досить багато часу. За опором точильним брускам, сталь, звичайна нержавійка, яку через широкі підводи, довго точити...
Детальніше
Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797

Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797

Oleksii 13.04.2019 0
 Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797.  Для поціновувачів стейків, компанія Tojiro виготовляє спеціальні ножі.Особлива вигнута форма залізка, дозволяє легко і з задоволенням нарізати готове м'ясо або рибу. Оскільки лезо, пошкоджується не об продукти, а щось значно твердіше, розумно для подачі стейка, користуватися дерев'яними тарілками. Такий спосіб сервірування, все частіше зустрічається і в закладах, де готують стейк. Дерево набагато м'якше за фарфоровий посуд, і відповідно кромка, служитиме значно довше. Коли буде потрібно відновлення гостроти, ми з радістю вам допоможемо, адже б...
Детальніше
Ремонт кінчиків і заточка трьох різних ножів

Ремонт кінчиків і заточка трьох різних ножів

Oleksii 06.04.2019 0
 Відновлення трьох кінчиків, з подальшим заточенням.  Рекомендація уникати колупання кінчиком, вочевидь має підгрунтя.Ймовірно ще не існує ножа, який би добре різав, був тонко зведений і при цьому його вістрям можна було розкривати танки. При необхідності що-небудь підчепити, розумно взяти викрутку, або гірше залізко, що вірогідно знайдеться поблизу. Ну а якщо експеримент із заздалегідь відомим результатом вже проведено, залишається або купувати новий виріб, або звернутися до нас за ремонтом. У багатьох випадках можливо повернути функціональність, та відмінну заточку також зробимо. Tojiro F-80...
Детальніше
Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J

Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J

Oleksii 05.02.2019 0
 Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J.  Вже не перший раз, приходить на сервіс набір від постійного покупця. Цього разу великим ножам дісталося, і потрібно було зробити трохи більшу роботу по відновленню. Сталь в цій серії, чудова ZA-18, з відмінними робочими характеристиками і стійкістю ріжучої кромки. Додатковим плюсом, є кваліфікована термообробка і тонке зведення, що дозволяє після багатьох процедур заточки, зберегти чудову якість різу. Як видно на фото, після виправлення дефектів у сантоку і гьюто, підводи залишилися досить вузькими. Приблизний термін служби цих залізок без заточ...
Детальніше
Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Oleksii 08.09.2018 0
 Ремонт та заточка ножа Сантоку Tojiro HSS F-517.  Поняття дорогого японського кухонного ножа, досить точно можна порівняти з дорогим автомобілем. На бездоганному спортивному Ferrari, навряд чи прийде в голову їздити по місту, не помічаючи бровок, ям на дорозі, стовпів в кінці кінців. Що трапиться, при спробі проїхати наприклад через стовп, на автомобілі за півмільйона? Звичайно ... авто буде зіпсовано, адже конструктори, працюючи над машиною (читаємо ножем) дбали про те, що б він їздив швидко (читаємо класно різав), але не був учасником бойових дій. Дороге залізко з Японії, відмінно впораєтьс...
Детальніше
Ремонт кухарського ножа Gyuto Tojiro DP F-302

Ремонт кухарського ножа Gyuto Tojiro DP F-302

Oleksii 20.02.2018 0
 Відновлення кухарського ножа Gyuto Tojiro DP F-302.  Чудовий і доступний Tojiro Gyuto F-302 з якісної сталі VG10, на заточку і ремонт приносять доволі часто. Наша головна місія, це формування здорової ножовий культури в Україні. Більшість наших покупців прислухаються до порад при покупці, але іноді необхідно долати перешкоди з боку користувачів, і надавати посильну допомогу. Загартована до високої твердості сталь, та ще й зведене на кшталт бритви залізко, не можуть використовуватися у ролі викрутки або рівноцінного "колупальногоо" інструменту. На цю роль нескладно знайти щось інше, замість ві...
Детальніше