Original japanese knives

Ніж Деба Tojiro Shirogami F-903. Ремонт ріжучої кромки і заточка

Ніж Деба Tojiro Shirogami F-903. Ремонт ріжучої кромки і заточка

Oleksii 01.09.2019 0
 На ремонті і заточці ніж Деба Tojiro Shirogami F-903 180mm.  Кухня Японії включає безліч рибних страв. Сирої або відвареної, обсмаженої за рецептурою темпура і маринованої. Різноманітність рецептів велика, але їх об'єднує певний спосіб обробки. Японці, незважаючи на високу вартість продуктів, готують з риби філе, викидаючи деяку частину в відходи. Це відрізняється від прийнятого у нас стилю, нарізати її цілою на стейки. Deba призначений для отримання філе. Це асиметричне потужне залізко, яким можна зробити гарний і рівний зріз вздовж хребта. Потім за допомогою великого пінцета виймаються дріб...
Детальніше
Ремонт кінчика і заточка класичного Шеф-ножа Tojiro DP F-808

Ремонт кінчика і заточка класичного Шеф-ножа Tojiro DP F-808

Oleksii 25.08.2019 0
 Ремонт сильно загнутого кінчика, Gyuto Tojiro F-808, з подальшою заточкою.  Компанія Fujitora Industries, робить чудові ножі, пропонуючи дійсно величезний асортимент. Головною відмінною рисою їх підходу до виробництва, є відточена технологія гарту. "Золотий перетин" фахівцями фірми точно знайдено, і зафіксовано. Взірцева повторюваність, у різних моделей з різних поставок, викликає повагу. Через наш сервіс, пройшли без перебільшення сотні виробів цього виробника, і всюди спостерігалась передбачувана і схожа поведінка сталі при заточуванні. Якби людина, яка взяла в руки цього "Шефа" що б погнут...
Детальніше
Ремонт великого сколу і заточка Кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm

Ремонт великого сколу і заточка Кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm

Oleksii 17.08.2019 0
 Ремонт кухарського ножа Takamura Migaki R2 Gyuto 210 mm.  Компанія виробляє чудові ножові вироби, з якісної сталі. Є деякі прорахунки з балансом, проте загалом продукція чудова. Це залізко з серії, аналогічної з Tojiro High Speed Steel. Висока твердість гарту, і найтонше зведення, є особливими рисами цих висококласних ножів. Руків'я від Tojiro забезпечують кращий розподіл ваги, завдяки більшим розмірам і масі. Такий інструмент вимагає шанобливого ставлення, і вірної оцінки його призначення. В руках професіоналів, що мають досвід, залізка з порошкової сталі працюють без правки місяцями, викори...
Детальніше
Ремонт і заточка Кухарського ножа SAIUN 9006 Damascus Chef's knife 230 mm

Ремонт і заточка Кухарського ножа SAIUN 9006 Damascus Chef's knife 230 mm

Oleksii 13.07.2019 0
 Ремонт Гьюто SAIUN Damascus 9006 від Seki Kanetsugu.  Причина таких пошкоджень очевидна, - це був краш-тест. Навмисне нецільове використання по великих кістках. Завдяки чималій відстані від ріжучої кромки до початку дамаських візерунків, виправлення вдалося здійснити так, що не відразу віриться, що це один і той самий ніж, до і після. Сколи прибиралися вручну, максимально близько до межі можливого. Всі залізка від Kawamura-san, зведені тонко, і мають певний потенціал для відновлення без значного потовщення ріжучої кромки. Робота виконана філігранна. Ніж повернуто власнику.    Натисніть на сві...
Детальніше
Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Ремонт і заточка Сантоку зі швидкоріжучої сталі Tojiro HSS F-517

Oleksii 06.07.2019 0
Ремонт сколів і заточка Сантоку Tojiro HSS F-517.  Справжній професійний інструмент, високого гатунку. Це завжди повинен бути усвідомлений вибір, людини розуміє особливості використання. Хороший кухонний ніж, - це добре ріжучий в першу чергу. Наступна найважливіша особливість, це наскільки довго триватиме його гострота. Японські ножові вироби, відрізняються високою твердістю гарту, що дозволяє досягти рекордних показників по тривалості різу. Такие залізко не може застосовуватися безвідповідально. Досвід правильного поводження, отримується найчастіше через розуміння меж. На щастя наслідки багат...
Детальніше
Ремонт овочевого ножика Tojiro Flash Damascus Частина друга

Ремонт овочевого ножика Tojiro Flash Damascus Частина друга

Oleksii 29.06.2019 0
 Повторний ремонт овочевого ножа Tojiro Flash.  Минув рік, і знову на відновлення потрапив маленький ніж для карвінгу і чищення овочів.Уже в повному наборі, з Шефом, Сантоку, двома Петті і ножем для м'яса. Якщо взяти до уваги, що ножі експлуатуються постійно, протримався довго. У домашніх умовах, термін між заточками може бути значно довшим. Овочі продукт м'який, і затупити кромку при цільовому використанні вкрай складно. Висока твердість сталі VG-10, дозволяє досягти дуже хороших інтервалів між заточками. Дбайливе поводження, здатне відкласти необхідність в сервісі на роки. Тут все залежить в...
Детальніше
Ремонт і заточка великого набору Tojiro Flash Damascus

Ремонт і заточка великого набору Tojiro Flash Damascus

Oleksii 22.06.2019 0
 Ремонт і заточка набору з шести ножів Tojiro Flash Damascus 63 шари.  Комплект використовується професійним кухарем, і весь час в роботі.Стан для такої активної експлуатації можна оцінити як непоганий. Усунення безлічі дрібних відколів, а також необхідне відновлення кінчиків, виконані оперативно. М'ясний ніж довелося вирівнювати, оскільки погнуте залізко неможливо якісно заточити. Процедура пройшла нормально, однак розумно уникати сильних бічних навантажень в майбутньому. Завдяки обкладкам з м'якої сталі, що захищає ріжучий шар, лезо має деяку здатність гнутися. Це і дозволило відновити почат...
Детальніше
Ремонт і заточка Кухарський пари SAIUN Damascus Santoku 9003 і Paring 9000

Ремонт і заточка Кухарський пари SAIUN Damascus Santoku 9003 і Paring 9000

Oleksii 08.06.2019 0
 Ремонт і відновлення кромки елітної кухарський пари Seki Kanetsugu.  Перший сервіс за півтора року, з моменту придбання на 19-й виставці Сталева Грань в Києві.Відновлювати заточку на такому проміжку часу, необхідно будь-якому ножу, при активному використанні. Не існує вічних речей, особливо в області тонких інструментів, якими щось розрізається, подрібнюється і т.д. Це абсолютно нормально, і закономірно. Якісні матеріали і точна підгонка всіх деталей, дозволили чудовим Santoku SAIUN 9003 і Paring knife SAIUN 9000 від Kanetsugu, пройти цю дистанцію гідно. Мікарта руків'я і сталь на спусках, ма...
Детальніше
Заточка і ремонт кінчика Tojiro DP F-802 Utility knife 150 mm

Заточка і ремонт кінчика Tojiro DP F-802 Utility knife 150 mm

Oleksii 01.06.2019 0
 Відновлено черговий універсальний ніж Tojiro DP F-802.  "Дамським догоджальникам", дістається найбільше, бо працюють вони в руках у господинь.Часто пошкодження дрібні, і нормально підлягають виправленню. Головне, що поступово формується здорова культура поводження з хорошим кухонним ножем. А не вічно тупою як лінійка смужкою м'якого металу, нездатною нормально різати. Після кваліфікованої заточки, якісна японська сталь здатна утримувати високу побутову гостроту близько півроку. Невпевнене проходженні паперового тесту, ймовірно вказує, що прийшов час відновлювати кромку. Проміжок часу, в якому...
Детальніше
Ремонт і заточка м'ясних ножів Tojiro Senkou Damascus і Chicken boning Tojiro DP F-803

Ремонт і заточка м'ясних ножів Tojiro Senkou Damascus і Chicken boning Tojiro DP F-803

Oleksii 11.05.2019 0
 Пара цікавих м'ясних ножів, переданих для заточування постійним покупцем.  Доставили для сервісу великий набір, в якому була пара примітних ножів.Перший Tojiro Senkou цікавий тим, що вже не випускають цю серію.Йому був потрібен ремонт кінчика, відламаного в результаті падіння на плитку. Робота була виконана дуже гарно, зберігши естетику перської форми. Це не тільки робоче залізко, а й витвір ножового мистецтва. Другий, утилітарний Chicken boning Tojiro DP F-803, отримав скол об порцелянову чашку, який був також повністю усунутий. У традиційних японських Honesuki, асиметричні спуски та ріжуча ...
Детальніше
Ремонт допоміжного ножа Kanetsugu PRO-M 7001 Utility knife 130mm

Ремонт допоміжного ножа Kanetsugu PRO-M 7001 Utility knife 130mm

Oleksii 04.05.2019 0
 Відновлення універсального ножа Kanetsugu PRO-M 7001.  Точилка-протягом, що знайома напевно всім, походить тільки для ножових виробів низької якості."Пластилінова" сталь на таких залізках дуже пластична, за рахунок цього практично немає ризику утворення відколів. Інша питання, що і заточку такий метал не тримає, прирікаючи на постійне застосування подібних пристроїв. Пристосування схожого зразка, просто здирають частинки м'якого металу, утворюючи мікро пилку, здатну деякий час триматися. До якісного інструменту такий підхід неприйнятний, через різницю у властивостях ріжучої кромки. Загартован...
Детальніше
Ремонт і заточка допоміжного ножа Fujiwara FKS Petty 150 mm

Ремонт і заточка допоміжного ножа Fujiwara FKS Petty 150 mm

Oleksii 27.04.2019 0
 Перший ремонт ножа Fujiwara Kanefusa з нержавіючої AUS 8.  В особистій колекції було кілька зразків Fujiwara FKM, з яких залишився лише старший брат цього малюка.Решта були розпродані по виставках, бо користуватися всіма наявними в магазині ножами, немає ані необхідності, ані сенсу. Якісне кухонне залізко, цілком може прослужити все життя. Його ресурс це дозволяє. Замінюються вони швидше, через бажання спробувати щось нове. Так і стають колекціонерами, в пошуках свого ідеального, найімовірніше неіснуючого ножа.Метал непогано показав себе під час заточки, і виправленні вістря. При вирівнювання...
Детальніше
Заточка кухарського ножа Tojiro F-302 і невідомого зразка виготовленого в СРСР

Заточка кухарського ножа Tojiro F-302 і невідомого зразка виготовленого в СРСР

Oleksii 20.04.2019 0
 Чого не зробиш для друга.  Планова заточка невеликого "підшефка" від Tojiro, привела з собою товариша.Чудо, виготовлене за часів союзу, і до цього дня ще зберігаюче функціональність. З японським ножем не було несподіванок, а от спробувати повернути до тями дідуся, було цікаво. Колись давно, він був значно довший, але оскільки професійний розмір в 30см на домашній кухні надлишковий, геометрію змінили. Вийшла подоба сантоку за формою. Підводи довелося нарізати заново, і зайняло це досить багато часу. За опором точильним брускам, сталь, звичайна нержавійка, яку через широкі підводи, довго точити...
Детальніше
Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797

Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797

Oleksii 13.04.2019 0
 Заточка набору ножів для стейка Tojiro DP F-797.  Для поціновувачів стейків, компанія Tojiro виготовляє спеціальні ножі.Особлива вигнута форма залізка, дозволяє легко і з задоволенням нарізати готове м'ясо або рибу. Оскільки лезо, пошкоджується не об продукти, а щось значно твердіше, розумно для подачі стейка, користуватися дерев'яними тарілками. Такий спосіб сервірування, все частіше зустрічається і в закладах, де готують стейк. Дерево набагато м'якше за фарфоровий посуд, і відповідно кромка, служитиме значно довше. Коли буде потрібно відновлення гостроти, ми з радістю вам допоможемо, адже б...
Детальніше
Ремонт кінчиків і заточка трьох різних ножів

Ремонт кінчиків і заточка трьох різних ножів

Oleksii 06.04.2019 0
 Відновлення трьох кінчиків, з подальшим заточенням.  Рекомендація уникати колупання кінчиком, вочевидь має підгрунтя.Ймовірно ще не існує ножа, який би добре різав, був тонко зведений і при цьому його вістрям можна було розкривати танки. При необхідності що-небудь підчепити, розумно взяти викрутку, або гірше залізко, що вірогідно знайдеться поблизу. Ну а якщо експеримент із заздалегідь відомим результатом вже проведено, залишається або купувати новий виріб, або звернутися до нас за ремонтом. У багатьох випадках можливо повернути функціональність, та відмінну заточку також зробимо. Tojiro F-80...
Детальніше
Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-S 5003 і універсального PRO-S 5002

Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-S 5003 і універсального PRO-S 5002

Oleksii 30.03.2019 0
 Ремонт кромки і чистка набору Kanetsugu PRO-S. Сантоку # 5003 і допоміжний # 5002.  Після приблизно річного користування нашим постійним покупцем цієї пари ножів, хтось із гостей доклав надмірних зусиль.Кромка Santoku отримала напрочуд рівномірні пошкодження, які виявились неглибокими.На спусках було багато слідів іржі, які були видалені звичайним миттям. Прецедент з активною корозією нержавіючої сталі, відкладений на невизначений термін. Ймовірно мало місце зберігання поруч з чимось, що іржавіє, та могло стати причиною появи плям. Повне відновлення гостроти і геометрії залізок, пройшли абсол...
Детальніше
Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-S 5003 і ножа для м'яса PRO-S 5008

Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-S 5003 і ножа для м'яса PRO-S 5008

Oleksii 08.03.2019 0
 Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-S 5003 і ножа для м'яса PRO-S 5008.  Після довгого і продуктивного використання нашим постійним покупцем пари ножів з набору, з одним трапилася неприємність. З огляду на виключно тонке зведення у сантоку, такі пошкодження іноді виникають. Наприклад при падінні на щось тверде. Другий ніж для оброблення м'яса, відправлений на сервіс за компанію, тому що вже півтора року експлуатувався без заточки. Повне відновлення геометрії залізка та наведення бритвеної гостроти, зроблені абсолютно успішно. В першу чергу завдяки чудовим властивостям сталі, з якою завжди приємно пр...
Детальніше
Команда Zalizko на виставці Ambiente 2019

Команда Zalizko на виставці Ambiente 2019

Oleksii 08.02.2019 0
У лютому 2019 року, ми відвідали найбільшу в Європі виставку споживчих товарів Ambiente 2019.Зустріч з нашим постійним партнером Mitsuyasu Kawamura-san була першою.Радість і позитив, плюс обговорення робочих питань і напуття Майстра в подальшій роботі, і ми знову поринаємо в нескінченний океан цікавого й пізнавального світу чудових речей.Дорогий Mitsuyasu-san запросив нашу скромну компанію на щорічне жовтневе шоу в місті Seki, де гостю з-за кордону можна зібрати таку кількість яскравих вражень, що їх вистачить на кілька років.Майстер також трохи розповів про нові продукти, та про традиції відн...
Детальніше
Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J

Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J

Oleksii 05.02.2019 0
 Ремонт і заточка набору ножів Kanetsugu PRO-J.  Вже не перший раз, приходить на сервіс набір від постійного покупця. Цього разу великим ножам дісталося, і потрібно було зробити трохи більшу роботу по відновленню. Сталь в цій серії, чудова ZA-18, з відмінними робочими характеристиками і стійкістю ріжучої кромки. Додатковим плюсом, є кваліфікована термообробка і тонке зведення, що дозволяє після багатьох процедур заточки, зберегти чудову якість різу. Як видно на фото, після виправлення дефектів у сантоку і гьюто, підводи залишилися досить вузькими. Приблизний термін служби цих залізок без заточ...
Детальніше
Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-M 7003

Ремонт сантоку Kanetsugu PRO-M 7003

Oleksii 02.12.2018 0
 Ремонт и заточка ножа сантоку Kanetsugu PRO-M 7003.  Серія ножів Kanetsugu PRO-M вже заслужила народну любов. Це найвідоміша і найбільш збалансована лінійка, від чудового японського виробника. Причина популярності, в зразковому наборі властивостей, що надають кінцевому продукту багато конкурентних переваг. Оптимальне загартування сталі, дозволяє рекордно довго зберігати гостроту, одночасно маючи достатню пластичність. Це властивість іноді рятує в надзвичайних ситуаціях і замість великих сколів, утворюються зам'яті ділянки ріжучої кромки. Подібні ушкодження значно легше виправити, таким чином ...
Детальніше